ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

НАП започва проверки по баловете денем и нощем

Общество
19.05.2017  |  20:40
259
По светло ще следят цветари, фризьори и козметици, а по тъмно – ресторанти и дискотеки

Инспекторите от НАП започват проверки във всички отрасли, свързани с абитуриентските балове. През деня ще бъдат наблюдавани търговците на цветя, фризьорските салони и козметичните студия, а вечер - ресторанти, дискотеки и увеселителни комплекси не само в Русе, но и в целия регион. Внимание ще бъде обърнато и на по-малките заведения, които напоследък  са предпочитани от родителите, за да посрещнат в тях роднините и приятелите си. Навсякъде приходните служители ще следят за реално отчитане на търговските обороти и издаване на фискални бонове за всички поръчки. Вече са направени анализи по метода за оценка на риска и дистанционни наблюдения на касовите апарати с използване на данни от минали години на различните типове заведения и е създадена организация за тяхното ефективно наблюдение. Осигурено е съдействието и на други държавни институции.         

 

Приходните служители съветват организаторите на тържествата да изискват от търговците издаването на фактури и касови бележки при всяко разплащане не само за спазване на закона, за отчетност пред училищните настоятелства и родителите, но и защото те са реалната документална гаранция за получаване на възмездие при предоставяне на некачествена услуга от търговците. При неиздаване на фискална касова бележка наказанието е имуществена санкция за юридически лица и еднолични търговци в размер от 500 до 2000 лв. При повторно нарушение размерът на санкцията е от 1000 до 4000 лв. За продавача или лицето, което е било длъжно да издаде касова бележка, но е приело плащането без да изпълни задължението си, глобата е от 100 до 500 лева.  

 

За забелязани нередности и за контакт със служителите на НАП може да се използва националният телефон на агенцията 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design