ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Наша банда върти просякини в Швеция, живее си царски /Снимки/

Крими
06.12.2017  |  16:45
1 055
Двама арестувани у нас, 9 в Кралството, иззети автомобили, компютри, злато, валута, самолетни билети и т.н.
трафик на хора
Снимки: МВР

Организирана престъпна група за трафик на хора е неутрализирана с активното участие на ГДБОП, съобщиха от МВР. Операцията в България е реализирана под наблюдението на Специализираната прокуратура. Съвместната акция на спецслужбите е проведена едновременно в България и Кралство Швеция на 5 декември. В нея са участвали служители на ГДБОП и на Шведската национална полиция. Операцията е била под ръководството на Специализирана прокуратура и е наблюдавана от Евроджъст и Европол.

Разбита е банда за трафик на хора с цел просия. На територията на страната ни са задържани двама мъже – Б.П. /59 г./и Б.Б. /41 г./. Те са набирали, транспортирали и склонявали български гражданки да просят на територията на Швеция. За двамата има издадена Европейска заповед за арест и след задържането им с прокурорско разпореждане мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

При операцията са извършени претърсвания на 8 адреса в Кнежа, обитавани от членове на групата, като от адресите са иззети вещи, относими към предмета на доказване - автомобили, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, тефтери със записки, документи за парични преводи, накити от жълт метал, суми в левове и шведски крони, самолетни билети, наркотични вещества и други.

Паралелно на територията на Швеция са извършени претърсвания на 5 адреса, където са открити и иззети парични суми, тефтери със записки, мобилни устройства, документи за осъществени парични преводи. Арестувани са деветима съпричастни към престъпната дейност, сред които и жени /на възраст от 18 до 39 г./.

На 7 от задържаните е наложена мярка за задържане под стража. Разпитани са множество жертви на трафик на хора. Работата по случая продължава, издирва се и още един от членовете на групата, обявен за издирване с Европейска заповед за арест.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design