ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Нелепо и ужасно: 2 мъртви жени и 6-има ранени заради пускане на климатик

Общество
04.10.2017  |  16:44
2 365
Осъдиха шофьор на бус на 3 години и 4 месеца затвор, ще плаща 13 000 лева
Русе съдебна палата

 

 

След внесен в съда обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе шофьор на автобус, причинил пътно произшествие, при което са загинали двама и са ранени шестима, е осъден на три години и четири месеца лишаване от свобода при общ режим. Това съобщиха днес от Прокуратурата. Петър С. е осъден е също да заплати на един от пострадалите обезщетение за неимуществени вреди в размер на 6000 лева и общо 7100 лв. за съдебни разноски.

 

Тежкият инцидент станал на 2 май 2014 г. в района на Сливо поле, Русенска област. Петър С., шофьор на бус "Мерцедес Спринтер" с 19 места, потеглил по разписание в 13:30 часа от Централната автогара в Русе към Силистра. Докато пътували, пътничката, която седяла непосредствено зад шофьора се оплакала, че е много горещо и й е станало лошо, и помолила обвиняемия за свеж въздух. Станало ясно, че тя не знае как да настрои климатика, разположен точно над седалката й.

 

Опитвайки се да помогне на жената, обвиняемият извъртял тялото си леко назад, като опитал с ръка да настрои климатика на пътничката. В момента, в който погледнал назад, движението на буса станало нестабилно, в резултат на което се отклонил наляво, пресякъл осевата линия, навлязъл в пътната лента за насрещно движение и я напуснал.

 

Обвиняемият се опитал да върне превозното средство на платното за движение, но не успял. Бусът навлязъл в канавката и се преобърнал два пъти през тавана си. В резултат на преобръщането на буса се счупили и изпаднали от местата си всички стъкла, дясната странична врата се откъснала и паднала, счупило се и предното обзорно стъкло.

 

Две от пътничките загинали на място, а останалите получили различни наранявания. Присъдата подлежи на обжалване пред АС - Велико Търново.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design