ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Немска компания разкрива 200 работни места в Русе

Общество
28.06.2019  |  11:40
3 377
Инвестицията на Lindner Group е в размер на 13 млн. евро

200 работни места ще разкрие в Русе немската компания Lindner Group, която произвежда фасадни елементи.

Днес представители на българската дъщерна фирма на Lindner Group се срещнаха с кмета  Пламен Стоилов и неговия екип. Инвестицията, която предстои да бъде реализирана, е в размер на 13 млн. евро.   

Кметът Пламен Стоилов заяви по време на срещата, че Община Русе продължава активно да подкрепя бизнеса. „Приветстваме екологичните и чисти производства в нашия град“, заяви още Стоилов.

По думите на  Вернер Хофман, управител на фирмата, новата производствена база в Русе ще е разположена на площ от 67 000 m².

„Като дъщерно дружество на Lindner, нашата нова компания в България – Линднер Билдинг Енвелъп Инженеринг ЕООД, има няколко предимства: Ние можем да произведем всички компоненти на сградната обвивка, включително специално разработени решения за индивидуални фасади“, заяви  Хофман.

„Разполагайки с квалифициран персонал с богат опит в проектирането, производството и монтажа, ние искаме да се развиваме експанзивно и непрекъснато да увеличаваме обема на продукцията си“, добави  Попова, прокурист и ръководител отдел в  Линднер България ЕООД.                            

Фирмата иска да предложи програма за обучение в България, която да осигури разширяване на екипите от специалисти на Lindner по целия свят. Представителите на  Линднер подчертаха, че предимствата, улеснили избора на град Русе за място за изграждане на новата производствена база, са стратегическото му местоположение на брега на  Дунав и в близост до границата с Румъния, както и Русенският университет „Ангел Кънчев“ и многото добри професионални гимназии.                                             „Продуктите „Линднер“ се произвеждат от естетически издържани материали, които гарантират високо качество и отлични резултати. Екологично тествани и отговарящи на всички технически изисквания, те гарантират, както здравословни и безопасни условия на труд, така и опазването на околната среда“,  заяви още  Попова.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design