ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Нов кувьоз получи болницата в Левски от кампанията „Капачки за бъдеще“

Здраве
11.06.2019  |  10:38
534
Изключително ценната за нас придобивка ще подобри условията при отглеждането на бебетата, благодари Евгения Иванова, управител на здравното заведение

Основателите и двигатели на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков и Мартина Йорданова дариха нов кувьоз на болницата в Левски на 8 юни. Ръководството на лечебното заведение и кметът на общината Любка Александрова приеха с огромна благодарност дарението и приветстваха благородната кауза. Болницата в Левски е едно от седемте общински лечебни заведения в страната, които получават кувьоз от кампанията „Капачки за бъдеще“.

Благодаря ви за каузата, за идеята и вниманието към малките болници, което променя тяхната съдба, каза управителят на МБАЛ – Левски, Евгения Иванова. Изключително ценната за нас придобивка ще подобри условията при отглеждането на бебетата, подчерта още Евгения Иванова.

С новият кувьоз в АГО вече ще може да се предоставя по-добра медицинска помощ на нуждаещите се малки бебенца. За здравето на новородените при необходимост ще има адекватни грижи и ще се работи по-спокойно, каза завеждащият отделението д-р Петков. В отделението се раждат над 100 бебета годишно.

Кметът Любка Александрова изрази радостта си, че в тази благородна кампания в Левски се включи мало и голямо, от децата в детските градини до пенсионерския клуб, и това е една освен материална и духовна придобивка за града. Благодари на екипа на болницата за отдадеността към професията. МБАЛ – Левски, няма как да не се развива към по-добро, защото се усеща една много добра енергия и желание целият персонал да бъде полезен на хората от региона. Александрова поздрави екипа на „Капачки за бъдеще“ за реализираните инициативи. Кампанията е иззела функциите на Министерството на здравеопазването в немалка степен, посочи кметът на общината.

Лазар Радков и Мартина Йорданова споделиха опита си да бъдат полезни през изминалите години с доброволчеството, като форма за постигане на локални, а с това защо не и глобални промени за подобряване на качеството на живот. Те работят да бъдат не само полезни, но и пример за хората и държавната администрация.

Кампанията, която вече набира скорост с много последователи, открива пред тях шокиращи факти, но им дава и надежда, че промяната към по-добро започва от всеки. Времето, енергията и усилията, вложени за благородно дело, превръщат в празник резултата от постигнатото.

Източник и снимка: Община Левски

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design