ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Нови четири медала за плевенските триатлонисти

Спорт
16.09.2019  |  13:17
191
Снимки: СКТ „Борислав Доков” – Плевен

В неделя, 15 септември, в КК „Камчия” се проведе Държавно първенство по триатлон на основна дистанция, което се организира от Българската федерация по триатлон. В надпреварата взеха участие 150 състезатели от България и гости от Румъния. Това е последното за тази година официално състезание в този спорт в страната. В него взеха участие 9 представители на СКТ „Борислав Доков” – Плевен.

При най-малките най-добрият състезател в страната ни в момента – плевенчанинът Валентин Илиев, се класира 3-ти, тъй като трасето за колоездене е било тясно и не е позволило да развие своите качества в тази дисциплина. Неговият съотборник Ивайло Кацарски е 5-и.

При момичетата Деница Георгиева е 5-а, а във втората възрастова група – до 13 години, Георги Георгиев е 6-и.

При по-големите изненада носи Никола Лишев, който за първи път участва на голямо състезание и се класира втори. Момчето има добра плувна подготовка, но с него е работено през сезона в останалите две дисциплини – колоездене и бягане, и това е донесло успехите му в надпреварата, споделя треньорът му Иво Илиев.

В трета възрастова група Преслав Петков е трети.

Успех и на това състезание за плевенския тим носи състезаващият се треньор Иво Илиев. Той финишира първи, но при изключителна конкуренция от над 30 състезатели. От плуването Илиев излиза на 7 минути след първия, който е плувец, но успява да навакса в колоезденето и в коронната си дисциплина – бягане, и се поздравява с победата. Останалите двама плевенчани – Стефан Кънчев и Валентин Грижов, са съответно 5-и и 7-и в крайното класиране.

На тримата мъже им предстои в края на тази седмица участие в престижен турнир в Белград, Сърбия, където миналата година са участвали над 500 състезатели. В него плевенчани ще трябва да преминат дистанции от 1.9 км плуване, 90 км колоездене и 21 км бягане.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design