ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Няма новорегистрирани случаи на африканска чума по свинете в Плевенски регион

Здраве
24.09.2019  |  17:18
207
Ще обучават ловците на мерки за биосигурност по време на лов и начините за вземане на проба за АЧС
Снимка: Областна управа

Областната епизоотична комисия даде положително становище по повод искане за извършване на извозване на дърва за огрев, добити при почистване на язовирната стена на яз. "Николаево 6" в местността Дъбравата, землище на с. Николаево. Дейността ще бъде извършена в рамките на един ден.

Комисията не допусна извършване на ловуване в район „Дрян” и острови Байкал на благороден елен. Молбата за разрешение е от името на фирма, която стопанисва ДДУ Мизия – гр. Плевен.

Няма новорегистрирани огнища на АЧС както при домашни, така и при диви свине, информира д-р Иван Йорданов, заместник-председател на Областната епизоотична комисия и директор на ОДБХ – Плевен. През настоящата седмица, преди откриване на ловния сезон за диви свине, ОДБХ - Плевен, съвместно с РУГ - Ловеч, ще проведат поредица от обучения на ловците от ловните сдружения, намиращи се на територията на ДСГ - Плевен, и ДСГ - Никопол. На тези обучения ще се акцентира върху мерките за биосигурност по време на лов и начините за вземане на проба за АЧС.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design