ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Областният управител на Плевен Мирослав Петров се завърна от визита в Брюксел

Общество
08.11.2018  |  16:30
418
Тридневното посещение на областни управители от страната бе организирано от Представителството на Европейската комисия у нас
Снимка: Областна управа

Областният управител на Плевен Мирослав Петров се завърна от визита в Брюксел. Тридневното посещение на областни управители от страната в централата на Европейската комисия бе организирано от Представителството на европейската институция у нас, съобщиха от областната управа.

В рамките на визитата се състоя дебат за бъдещето на Европа и изборите за Европейски парламент. Темата за бъдещето на общата селскостопанска политика след 2020 година представи Веселина Комитска – Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони". Обсъдено бе и регионалното развитие и кохезионна политика в периода 2021-2027. Кратка презентация по въпросите на цифровата икономика и общество, представена от Лора Борисова - началник-кабинет на комисар Мария Габриел, даде актуална и полезна информация на областните управители по тази ключова за региона и ЕС тема.

„Имахме възможност да се запознаем с многогодишната финансова рамка на ЕС, тема от изключително значение за всички страни членки”, каза областният управител Мирослав Петров. Той обърна внимание върху плана за инвестиции за ЕС, т. нар. „План Юнкер” и „предложението първоначалният тригодишен период, чиято цел е 315 милиарда евро, да бъде удължен до 2020 г. Така инвестициите биха достигнали най-малко 500 милиарда евро”, коментира Мирослав Петров.

Областният управител на Плевен оцени визитата като изключително полезна с актуалната информация по важни за регионите теми. По думите му за аудиторията е било любопитно да се запознае и с австрийския подход на водене на президентството на ЕС, представен от проф. д-р Клеменс Х. Фишър - пълномощен министър и ръководител на департамент на Постоянното представителство на Австрия в ЕС. В рамките на визитата българската делегация посети и Комитета на регионите.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design