ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Общински съветник бил от хората на Митьо Очите, издирват го

България
03.08.2018  |  15:16
885
Разбитата група занимавала с изнудване, палежи, побои и други престъпления, които се установяват, заявиха от Прокуратурата
Снимка: БГНЕС

 

Общински съветник втори мандат от Несебър е обявен за общодържавно издирване заради участие в неутрализираната вчера престъпна група с ръководител Димитър Желязков - Очите. При претърсване на банкова касета, притежание на общинския съвет, е открита сумата от 60 000 лв. Това съобщи на брифинг изпълняващият функциите ръководител на спецпрокуратурата Даниела Начева, цитирана от БТА.

 

По данни на Прокуратурата, групата се е занимавала с изнудване, палежи, побои и други престъпления, които се установяват. Операцията по разбиването й се е провела в София, курортния  комплекс "Слънчев бряг" и Ямбол. Групата е работила от 2010 г., а разследването срещу нея се води от две години. Част от задържаните участници в нея се припокриват с участниците в друга престъпна група, ръководена отново от Митьо Очите по друго дело, коментира "Дарик".

 

Желязков се намира извън територията на България и е обявен за международно издирване. Разследващите заявиха, че знаят къде е той. По думите им не е имало възможност да проведат операцията по разбиването на групата, когато Желязков се е намирал още на територията на страната. Според разследващите поведението на задържаните е показало, че теч на информация преди акцията не е имало.

 

Целта на операцията е била да се пресече цялата дейност на групата, която е била "създаване на регионален монопол" във връзка с определени стопански дейности - търговия с вендинг автомати, предоставяне на погребални услуги, таксиметровия превоз и други. При претърсвания в домовете на задържаните са открити наркотици и оръжия. Задържани са 20 души, на девет са повдигнати обвинения, а на пет от тях в събота ще бъде поискано от съда да ги остави за постоянно в ареста.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design