ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Обявиха регламента за кулинарното състезание „Дунавска трапеза“

Сити кулинар
11.06.2018  |  14:47
1 187
Снимка: фейсбук

За трети пореден път в Белене ще се проведе Фестивал на река Дунав. Част от фестивала е кулинарното състезание „Дунавска трапеза“, което ще започне в 17,00 ч. на 30 юни. Общинската управа в крайдунавския град обяви регламента, по който ще се проведе състезанието.

Целта е да се приготвят традиционни рибни и други ястия, характерни за Дунавско-Беленския регион, да се възобновят и припомнят забравени кулинарни традиции. Желаещите да участват могат да се включат в готвенето на открито. Приготвянето на храната ще става на огън или газ.

В състезанието могат да участват всички желаещи, без да е необходимо да доказват своя опит в готварството. Участници под 18-годишна възраст трябва да са с придружител. Крайният срок за записване е 17:00 часа на 22 юни, стая №28 на Общинска администрация - Белене.

Етапите на състезанието са два:

I етап – Приготвяне на ястията – продължителност 2 часа.

II етап – Оценяване на ястията – продължителност 30 минути.

Участниците сами осигуряват продукти, съдове и прибори, необходими за приготвянето на храната, както и газовата бутилка, ако са решили да готвят на газ. Организаторът осигурява работното място и дървата за огрев за участниците, които ще готвят на огън.

Ястията ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател шоумена и кулинар Иван Звездев на принципа на точковата система от 1 до 10 точки. Ще се следи не само за вкусовите качества, но и за презентационните умения, с които е поднесено ястието, както и наличието на риба в него. Най-добрите готвачи ще бъдат наградени.

Организатор на състезанието е Община Белене с подкрепата на проект LENA.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design