ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Официално: Спортната зала на Русе вече се казва Арена Монбат /Снимки/

Новините днес
04.07.2018  |  14:43
781
За нас това не е бизнес, а по-скоро подкрепа, част от социалната отговорност, която всяка голяма компания трябва да носи, коментира Петър Бозаджиев, член на Съвета на директорите на Монбат АД и изп. директор на икономическата група
Не беше трудно решението да подкрепим смислен проект, коментира Петър Бозаджиев

 

 

Арена Русе вече ще се нарича Арена Монбат след сключен двегодишен договор (с опция за продължение една година) с новия спонсор Монбат АД. Инвеститорите се надяват на регулярна   посещаемост след силния старт със световното първенство по волейбол, чийто домакин ще е мултифункционалната зала. Това стана ясно от нарочен брифинг, пише днес русенският вестник "Бряг".

 

В пресконференцията са участвали Петър Бозаджиев, член на Съвета на директорите на Монбат АД и изп. директор на икономическата група,  Чавдар Данев, представител на частния акционер на залата, инж. Димитър Наков като представител на Община Русе и  Максим Христов, управител на многофункционалната зала.

 

Чавдар Данев заявил, че въпреки несполуките с някои запланувани и нереализирани събития, се надява Арена Монбат да се превърне в притегателен център за района на Североизточна България и близките до Русе румънски градове. Подобни надежди споделил и Петър Бозаджиев, който уточнил, че за икономическата група Монбат, един от водещите европейски производители на батерии,  не е било трудно решението да подкрепи смислени проекти.

 

Той добавил,че за тях това не е бизнес, а по-скоро подкрепа, част от социалната отговорност, която всяка голяма компания трябва да носи и развива. На въпрос какво е финансовото състояние на залата, Чавдар Данев отговорил, че не е това, което може да желае и не разчитат всички разходи по залата, най- вече амортизация на съоръженията, да бъдат покрити от събитията, които се случват там, но се надява на сериозна  посещаемост.

 

Инж. Димитър Наков се включил, за да сподели, че е доволен от решението да се привлече  Монбат АД и  също е настроен оптимистично за бъдещето на залата, която е "изключително важна сцена за града ни". От 12 до 18 септември залата ще е домакин на Световното първенство по волейбол и управителят Максим Христов призовал русенци да не пропускат шанса си да гледат класни отбори като Бразилия, Франция и Канада.

 

Той допълнил, че цените на билетите са напълно приемливи-27 лв.  на ден (за два мача), 18лв за един мач, ще има и билет за пет мача по избор, като стойността на всеки ще възлиза на 13-14 лв, а родител с дете до 12 години ще заплати за един мач 18 лв.Относно програмата на залата до края на годината той споделил, че в напреднала фаза са преговорите с мъжкия волейболен отбор на "Дунав",  и от октомври се очаква да играят мачовете си от редовния сезон- средно по две домакинства на месец.

 

Три договорени събития имат до края на годината - концертът на Васко Василев, Международният фестивал по гимнастика за деца, девойки и юноши “Дунавска перла” и Откритото спортно първенство по спортни танци на клуб "Настроение".

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design