ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

ПГХВТ „Луи Пастьор” в Плевен отбеляза 63 години от създаването си

Общество
07.12.2017  |  15:34
762

Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” в Плевен отбеляза вчера патронния си празник и 63 години от създаването си. Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, който поздрави учебното заведение от свое име и от името на местния парламент. Празника уважиха още Пепа Каракашева и Максим Стойчев от Бюрото по труда, родители и бивши ученици.

„Позволете ми от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име да ви поздравя по случай 63 години от създаването на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” - гр. Плевен! Вече 63 години вашето училище възпитава и разгаря искрата на знанието в поколения свои ученици. От началото, поставено в далечната 1954 г., до днес ПГХВТ „Луи Пастьор“ е подготвила над 6300 специалисти в областта на хранително-вкусовата промишленост. Те ежедневно доказват своя професионализъм и защитават името и авторитета на своето училище“, обърна се към присъстващите Мартин Митев. Той подчерта, че празникът на училището е празник и за всички настоящи и бивши директори, учители, ученици и родители, защото родното училище и първите учители се помнят винаги, независимо от изминалото време. „Пожелавам на всички вас най-вече да сте здрави, да отстоявате целите си и да вярвате в успеха си“, пожела по повод празника Мартин Митев.

Приветствие за 63-ата годишнина на гимназията отправи и директорът й инж. Лилия Петкова, която подчерта, че съобразно нуждите на бизнеса през годините в училището са се утвърждавали различни специалности в областта на хранително-вкусовата промишленост. От три години в ПГХВТ „Луи Пастьор” се обучават и деца със специални образователни потребности. Инж. Петкова пожела на учениците усърдно да усвояват знанията и професионалните компетенции и винаги да носят в сърцето си родното училище.

Празникът продължи с връчване на награди от училищния конкурс за лично творчество на тема „Моето училище“, викторина и музикални изпълнения. Специално внимание бе отделено на патрона на гимназията –Луи Пастьор, за когото учениците представиха презентация и любопитни факти за живота му.

На финала на тържеството бяха запалени светлините на коледната елха в ПГХВТ „Луи Пастьор”.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design