ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: Арестуваха двама мъже за производство и притежание на наркотици

Крими
16.07.2019  |  17:49
301
Снимка: архив

За незаконно производство и притежаване на наркотици двама са задържани за срок до 72 часа и приведени в следствения арест, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

В хода на специализирани действия за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, на 12 и 13 юли криминалисти от ОД на МВР - Плевен, и РУ - Левски, са извършили претърсвания на автомобил и частни имоти. В Обнова на земен път, свързващ селото със село Трънчовица, полицаи спират за проверка "Фиат Добло". Автомобилът е собственост и управляван от 38-годишен от село Дисевица. В купето при водача от дясната страна е намерена пластмасова кофа, съдържаща съцветия от рода на конопа с тегло 1279 грама.

Скоро след това на паркинг, намиращ се на първокласен път I-3 в село Обнова, е задържан 30-годишен. При последвало претърсване в дома му в село Трънчовица са установени съцветия от рода на конопа с общо тегло 37 грама, две растения от рода на конопа с височина 70 см, с тегло на листната маса 81 грама, една таблетка /екстази/ и 16 000 лева.

На 13 юли около 10:30 часа в землището на село Трънчовица в местността Кривина, са открити засети 121 растения от рода на конопа с височина между 70 см и 280 см в имот, ограден с рабицова мрежа. Извършена е физикохимическа експертиза. От мястото полицейските служители са иззели гумени маркучи, кофи, туби, торове, дрехи и други вещи за отглеждане на насажденията. За извършените престъпления 38-годишният и 30-годишният са задържани. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Левски. Образувано е досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия прокурор на извършителите е наложена 72-часова мярка „задържане под стража“.

В Кнежа за притежаване на наркотици е задържан 47-годишен местен жител. В дом му е извършено претърсване на 15 юли. В селскостопански постройки в имота са намерени осем буркана, обвити в стречфолио, съдържащи сухи съцветия със зеленокафяв цвят - марихуана. Наркотичните вещества са иззети за лабораторна обработка. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Кнежа. Образувано е досъдебно производство.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design