ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Цигуларят Веско Ешкенази излиза на сцена с Плевенска филхармония

Култура
20.09.2019  |  10:25
234
Концертът е тази вечер в зала „Емил Димитров“ в читалище "Съгласие“ от 19,00 часа

В общ концерт тази вечер изявеният български цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази и Плевенска филхармония ще представи забележителните музикални цикли „Четирите годишни времена” от Антонио Вивалди и „Четири годишни времена” от Астор Пиацола. Очакваното от мнозина музикално събитие в града е с начален час 19,00 ч., зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”.

„Вивалди и Пиацола – ярки представители на различни музикални култури ни дават две различни версии на една и съща тема. Музика, написана в началото на 18 в Италия – изящна и поетична, която ни разказва за природата, и музика на страсти, на светлина и мрак, на любов и омраза, сътворена в средата на 20 век в Аржентина. Двете творби се допълват великолепно и „всеки слушател ще остане вдъхновен след този концерт”, споделя Веско Пантелеев - Ешкенази.

Веско Ешкенази е виртуоз, световно признат. Свирил е в най-престижните зали и в края на концертите му публиката става на крака, независимо дали е по етикет или не. Цигулката е част от живота му от както се помни, а догодина ще има и повод за равносметка, защото ще отбележи 50-ти юбилей с голям концерт. На празника на София преди дни Веско Ешкенази бе удостоен със званието Почетен гражданин на столицата ни, за което бе поздравен от името и на Плевенска филхармония.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design