ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Децата на Фолклорен ансамбъл „Мизия“ с поредно международно отличие

Култура
24.09.2019  |  14:36
156
Малките изпълнители участваха в четвъртия Международен фолклорен фестивал „Дни на морето и пясъка“
Снимки: фейсбук

Почетен плакет на фестивала, на кмета на града, както и признанието най-добър ансамбъл завоюва Фолклорен ансамбъл „Мизия“ при НЧ „Съгласие 1869” - Плевен, на Четвъртия международен фолклорен фестивал „Дни на морето и пясъка“. Фестивалът събра изпълнители от различни държави в дните от 5 до 9 септември в град Кушадасъ, Турция.

Общо 14 състава от Румъния, Иран, Индия, Кипър, Турция и други страни представиха фолклора си на двата концерта, предвидени в програмата. Празникът на града беше отбелязан и с факелно шествие.

Така броени дни преди началото на новия сезон децата на „Мизия“ обраха овациите на публиката и заслужено завоюваха поредното признание зад граница. Заредени с много положителни емоции и адреналин от своето пътуване, те с нетърпение очакват отново да се завърнат в залата за старта на сезона от 1 октомври.

В своя репертоар ФА „Мизия“ има танци от всички етнографски области на страната. Ансамбълът е изнесъл стотици концерти, представял е Плевен и страната ни в над 20 международни фестивала по цял свят и е носител на много престижни награди и отличия. През юни тази година ансамбълът отбеляза и своя 40-и рожден ден.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design