ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: Денят на народите за шести път в Медицинския университет

Здраве
16.11.2018  |  10:20
553

В събота /17 ноември/, от 14.00 ч. Медицинският университет в Плевен за шести пореден път ще се превърне в сцена, на която студентите на висшето училище ще представят своите държави – различни култури, традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци. Това разнообразие от изпълнения на студенти от над 11 националности ще се разгърне по време превърналия се в традиция за вуза Ден на народите (International Day). Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на ръководството на висшето училище. Целта е студентите да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави, вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, за да живеят и учат заедно по-лесно.

В програмата се включват над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури, от над 11 националности – България, Индия, Италия, Германия, Непал, Пакистан, Сомалия, Япония, Африка, Шри Ланка и др. Представянето на отделните държави е на отбори, чрез които студентите ще запознаят аудиторията с автентичните за страната си обичаи, облекло, песни и танци. Гостите на празника ще имат възможността да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня. За пореден път за участниците и гостите на събитието предстоят незабравими моменти, интересни награди и приятни изненади.

Денят на народите и тази година е посветен на благородна кауза. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за деца в нужда. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на събитието, за да предоставят информация за есенната кръводарителска кампания.

Заповядайте в събота от 14.00 ч. в Спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при МУ - Плевен, за да се потопите в уникалната атмосфера на празника на различните култури в Деня на народите, канят от вуза.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design