ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Двама непълнолетни отиват на съд за грабеж на възрастна жена

Крими
03.10.2019  |  15:43
197
Снимка: архив

Районна прокуратура – Плевен, внесе в съда обвинителен акт срещу двама непълнолетни, ограбили възрастна жена в дома й. Обвинението срещу М. И. и С. И. е за това, че на 03.02.2019 г. в с. Вълчитрън, област Плевен, като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на деянието си и да ръководят постъпките си, в съучастие, отнели чужди движими вещи - дамско кожено портмоне и парична сума в размер на 325 лв., имущество на обща стойност 327 лв., от владението на възрастна жена от същото село, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

На 03.02.2019 г. вечерта обвиняемите били с приятели в центъра на селото. След като се отделили от компанията, двамата решили да ограбят възрастна жена, за която знаели, че живее сама. Около 22.30 часа обвиняемите се промъкнали в двора на имота и влезли в къщата през незаключено остъкление на антрето. След като влезли в спалнята, извикали на възрастната жена „Дай парите!“, като повдигнали матрака на леглото и възглавницата й и започнали да тършуват за пари. След като не успели да намерят по мебелите, се приближили до лежащата жена и започнали да я претърсват за пари, докато не напипали в един от джобовете портмонето й. Със сила разкопчали дрехите й и издърпали портмонето, след което напуснали къщата.

Двамата обвиняеми въпреки непълнолетната си възраст имат предишни осъждания за престъпления от общ характер. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design