ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Плевен: Формация “Чочев“ се готви за следващото лято

Култура
13.09.2017  |  16:33
557
Николай Чочев

Камерната духова формация, подготвена от известния наш тромпетист Николай Чочев, която изнесе самостоятелен концерт неотдавна пред Военния клуб в Плевен, анонсира участие и догодина. Както „Посоки“ писа, програмата в Плевен бе представена и след това в родното място на Чочев - село Въбел, Никополска община.

Концертът в Плевен бе приет радушно и много почитатели успяха да видят тази проява. По образец на германските оркестри и техните традиционни прояви на обществени места Чочев иска да наложи този стил в нашия край. Както е известно, той от 40 години музицира в Германия, където се занимава и с преподавателска дейност. В програмата бяха включени произведенията на Георг Фридрих Хендел „Музика на водата“ и „Музика фойерверк“ – двете най-популярни негови творби, които широката публика познава. Затова бе избрана и подходяща обстановка – на площада, близо до фонтаните. Дори част от публиката танцува и се включи активно в изявата при някои от изпълненията на оркестъра в нова аранжировка на маестрото.

Бе изпълнена и солова пиеса за тромпет на италианския композитор Пасини. Публиката чу и военен марш от времето на Наполеон „Френкише марш“. Чочев избра да направи концерт, защото е от нашия край и уважава музикалните традиции на Плевенския край. Същата програма бе изпълнена и на празника във Въбел. Николай Чочев има желание догодина също да се повтори подобна изява и тази идея да има живот в бъдеще чрез изявите на музикална формация „Чочев“.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design