ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: Френският посланик ще удостои чл.-кор. проф. Горчев с Ордена на академичните палми

Здраве
03.04.2019  |  14:07
552
Отличието ще бъде връчено по време на тържествената промоция на Факултет „Обществено здраве“ на 5 април
Проф. Григор Горчев

За поредна година в навечерието на 7 април - Международен ден на здравето и празник на здравния работник, с тържествена промоция Медицински университет – Плевен, ще дипломира Випуск 2019 на Факултет „Обществено здраве“. Празникът ще се проведе на 5 април, петък, от 11.30 часа в зала „Магнум” на Втора клинична база „Проф. д-р Марин Ганчев", съобщиха от висшето училище.

Дипломи ще получат общо 124 бакалаври и магистри от четири специалности на Факултет “Обществено здраве”: 24 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2018; 14 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2018; 25 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2019; 40 магистри от специалност „Управление на здравните грижи“, випуск 2018 и 2019, и 21 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, випуск 2019. Общо 33-ма (26%) са дипломантите с отличен успех. От тяхно име на приветствията ще отговори Нели Георгиева Йорданчева, магистър в специалност „Управление на здравните грижи“. Специално приветствие към дипломантите ще поднесе проф. Флориан Стегер, директор на Института по история, философия и етика на медицината към Университет Улм, Германия, специален гост на шестия пореден Ден на биоетиката.

Официален гост на тържествената промоция тази година ще бъде Негово превъзходителство Ерик Льобедел, посланик на Франция в България. На официална церемония в началото на празника той ще удостои чл.-кор. проф. Григор Горчев с френското държавно отличие - степен „Кавалер“ на Ордена на академичните палми. Професор д-р Горчев, почетен ректор и директор на Научноизследователския институт на МУ - Плевен, е удостоен с френското държавно отличие с указ от 14 юли 2018 година на министър-председателя и по предложение на министъра на образованието на Френската република. Отличието се присъжда за високи постижения в областта на образованието и за принос към международното интегриране на университета.

 

Орденът на академичните палми е създаден на 17 март 1808 г. с указ на император Наполеон Бонапарт, а в сегашната си форма е въведен с декрет на 4 октомври 1955 г. Отличието е създадено за университетски преподаватели, а днес то е достъпно за всички, работещи в сферата на образованието. Това е най-старата съвременна френска награда и е най-високата за дейци в образованието. Виолетовият цвят на ордена символизира хармонията между синьото и червеното, знак за мъдрост, познание, толерантност и авторитет. Този орден възнаграждава положената работа за каузата на обучението и образованието.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design