ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: Хандбалният отбор на „Полюс – ТМ“ взе три победи

Спорт
13.03.2018  |  15:38
1 721

В последните два турнира от първенството на хандбална зона „МИЗИЯ” за момчета до 12 г., проведени в Плевен и Габрово, осемте участващи отбора изиграха по 3 мача.

На турнира в Плевен, в залата на Медицинския университет, отборът на хандбален клуб „ПОЛЮС - ТМ” победи ХК „ДУНАВ” - Белене с 14:8, ХК „ШУГАР”- Плевен – с 16:4, и ХК "ЛЕВСКИ” - Левски - с 4:8. Така той се доближи във временното класиране на 2 точки от водача.

В останалите три мача се получиха следните резултати:

ХК „ЛЕВСКИ” - ХК „ШУГАР”      19:3

ХК „ДУНАВ” - ХК „ШУГАР”        14:1

ХК „ЛЕВСКИ” - ХК „ДУНАВ”       6:1

Старши треньорът на ХК „ПОЛЮС-ТМ” Йонко Вутов коментира, че е доволен от резултатите, но има още какво да се изчисти в игровите постановки, неправилно наследени в последните 3 години.

С най-много попадения от „ПОЛЮС-ТМ” в трите мача се записаха:

Иван Петков - 15 гола, Александър Цанев - 6 гола, Румен Ангелов - 5 гола и др.

На турнира в Габрово се получиха следните резултати:

„ЛОКОМОТИВ” Г.О. - „ЧАРДАФОН” Габрово        13:5

„РАХОВЕЦ” Г.О. - „ЕТЪР” В. Търново                   9:6

„ЛОКОМОТИВ” - „ЕТЪР”                                      16:14

„РАХОВЕЦ” - „ЧАРДАФОН”                                 11:7

„ЛОКОМОТИВ” - "РАХОВЕЦ”                              25:11

„ЕТЪР” - "ЧАРДАФОН”                                       11:3

Така временното класиране преди следващите турнири в Г. Оряховица на 14 март, където „Полюс” ще играе с „Чардафон” и „Локомотив”, и на 12 април в Белене с „Раховец” и „Етър”, е:

1. ХК „ЛЕВСКИ” - ЛЕВСКИ                          105:84         18 т.

2. ХК „ПОЛЮС-ТМ” - ПЛЕВЕН                     118:78         16

3. ХК „ЛОКОМОТИВ” - Г. ОРЯХОВИЦА        131:87         13

4. ХК „РАХОВЕЦ” - Г. ОРЯХОВИЦА               94:96         12

5. ХК „ДУНАВ” - БЕЛЕНЕ                              89:69         9

6. ХК „ЕТЪР” - В. ТЪРНОВО                          82:84         8

7. ХК „ЧАРДАФОН” - ГАБРОВО                   73:108         6

8. ХК „ШУГАР” - ПЛЕВЕН                             21:160         0

И.д. президент на ХК „ПОЛЮС-ТМ” и основен спонсор Иван Радионов сподели: „На прав път сме, отборът придобива своя облик. Тази година на Зоналния финал ще станем минимум втори, а на Държавния финал в Гоце Делчев ще вземем медал, като в близките 3 г. диктуваме модата в следващите възрасти на зонално и държавно ниво“.

За Зоналния финал /ЗФ/ на 26 април от 12.00 ч. в спортна зала „Христо Ботев” - Българене, от зоналните турнири през есента и пролетта, в които всеки отбор е изиграл по 14 мача, се класират първите четири отбора.

За този ЗФ точките от зоналните турнири се нулират, но на база това класиране всеки от четирите отбора получава бонус точки - 4, 3, 2 и 1.

По този начин и 3-тият в класирането от зоналните турнири може на финала да стане първи. Теоретично и четвъртият може да стане първенец, което подхранва интрига от неизвестността, сподели Симеон Съев, член на УС на БФХ и изпълнителен секретар на зона „МИЗИЯ”.

Той допълни: „На този Зонален финал освен купата и медалите ще бъдат определени и 16-18 състезатели за сборния отбор на зона „МИЗИЯ”. Ще обмисляме с ръководството на първите четири отбора да се проведат 2 международни срещи в Каракал и Корабия, Румъния, като там се договори връщане на визитата в Плевен и Г. Оряховица“.

За Държавния финал /ДФ/ на 18-20 май т. г. в Гоце Делчев директно се класира първият отбор от зона „МИЗИЯ”, а вторият, третият и четвъртият могат да участват на квалификация за този финал. Симеон Съев се надява поне още два отбора да се класират за Държавния финал, като се включат в разпределение на медалите.

„От ДФ следва да се направи нова селекция от 16-20 състезатели, които да бъдат обявени за Национален отбор на България - за родени 2006 г. и по-късно. Това е пътят, който проиграхме с момичетата, родени 1996 -1997 г. - от там излязоха Елизабет Оморегие, играеща в Словения - Шампионска лига, Лора Сарандева – играеща в силното първенство на Испания. Този национален отбор преди 3 години в квалификация за Европейско първенство –жени до 17 г., за малко не се класира за финалите, за което ни „помогнаха” съдиите на Сърбия“, допълни Симеон Съев.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design