ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Крадци на жп релси отиват на съд

Крими
08.10.2019  |  17:06
184
Снимка: Уикипедия

Районна прокуратура – Плевен, внесе в съда обвинителен акт срещу съпрузи за кражба на жп релси и свързващи елементи за тях, съобщиха от държавното обвинение.

И. М. и Е. М. трябва да отговарят за това, че на 20.05.2018 г. в землището на с. Ясен в съучастие, чрез използване на техническо средство, откраднали 13,69 линейни метра жп релси, 4 двойносвързващи планки, 13 единични свързващи планки, 5 връзки за релсови звена, 99 тирфони за дървена траверса, 14 тирфони за жп траверса, 45 комплекти гайка, пружина и шайба за връзка, 14 скоби и 16 скоби за захващане релса за траверса - вещи на обща стойност 1283 лева, от владението на Р АД - Плевен. 

Обвиняемите са съпрузи и на 20.05.2018 г. се уговорили да извършат кражба на метални елементи. С конска каруца отишли до района на жп гарата, намираща се на територията на Р АД, откъдето демонтирали и взели релси и свързващи елементи. Натоварили откраднатите вещи в каруцата и напуснали района на рафинерията.

След като служителите на рафинерията констатирали извършването на кражбата, подали сигнал във Второ РУ на МВР – Плевен. Двамата обвиняеми са осъждани за престъпление от общ характер. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design