ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: Намерено е трайно решение на проблема с наводнените алеи в "Кайлъка"

Общество
13.03.2018  |  15:01
556
Каналът е почистен със специална машина, ще бъде положена тръба с голям диаметър

Трайно решение на проблема с наводнените алеи в парк „Кайлъка“ е намерило плевенското ВиК дружество. Това стана ясно на среща между плевенския областен управител Мирослав Петров и управителя на ВиК ЕООД инж. Митко Спасов. Инж. Спасов е уверил областния управител, че каналът в критичната от наводнение част на парка е почистен със специална машина. Направен е и допълнителен канал при излива на шахтата, който да извежда водата директно в реката, съобщиха от областната управа.

„Още в неделя лично се убедих в ефективността на предприетите мерки. Вярвам, че и за плевенчани това е било очевидно. Алеите в парка не са заплашени от поредно наводнение”, каза областният управител Мирослав Петров.

Веднага след като спрат дъждовете, ще се направи ревизия на канализацията от хотел „Кайлъка” по посока язовирите. Мрежата там е много стара и вероятно е компрометирана, макар причината за наводнените алеи в парка отпреди дни да не е тази, стана ясно още на срещата.

„Договорихме се временно прокопаният канал при шахтата, където се стича целият поток от водата и която от години при активно снеготопене и изпускане на язовирите често прелива, да бъде обезопасена с положена тръба с голям диаметър. Това ще доведе до трайно решаване на проблема и неудобството за гражданите и посетителите на този красив парк”, допълни Мирослав Петров.

По думите му предприетите от областната администрация и ВиК спешни мерки създават спокойствие и сигурност, че дори и в следващите дъждовни дни няма да се стигне до наводнение в „Кайлъка”.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design