ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: Неврохирурзи направиха стентиране на кръвоносни съдове, хранещи мозъка

Здраве
06.12.2018  |  15:31
701
Снимка: интернет

Неврохирурзите в болница „Сърце и мозък“ в Плевен успешно осъществиха койлинг: вид стентиране на кръвоносните съдове, хранещи мозъка. Това е първата ендовазална емболизация на аневризма, извършена в Северна България, съобщиха от здравното заведение.

Ендовазалната емболизация на аневризма представлява минимално инвазивна процедура, при която чрез катетър се стига до засегнатия участък. Разширението в съда, подобно на балонче, е с изтъняла стена и може лесно да се разкъса и да прокърви - ако това се случи, животът на пациента е сериозно застрашен.

Койлингът представлява метод на изолиране на увредения участък чрез платинени нишки под формата на пружинки, които запълват и укрепват засегнатото място. Този метод позволява да се запази виталността на кръвоносните съдове и не се налага да се отваря главата на пациента. Това значително скъсява времето за болничен престой и възстановяване. Процедурата изисква пациентът да престои 24 часа в реанимация и между 3-тия и 5-ия ден след интервенцията се изписва. След края на първата седмица той може спокойно да се върне на работа и към обичайния си начин на живот.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design