ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: Нов проект и конкурс за младежи обяви Областният информационен център

Общество
16.04.2019  |  14:14
260
През следващите три години в региона ще бъдат организирани 66 информационни събития
Снимка: Община Плевен

Българинът вече не се страхува от думата „проект”, днес всеки говори за европейските фондове и техните възможности и това е резултат от активната работа на областните информационни центрове. С тези думи зам.-кметът Стефан Милев обяви официалния старт на новия проект на Община Плевен, който осигурява функционирането на Областния информационен център /ОИЦ/ в града през периода 2019-2021 г. Проектът е финансиран от ОП „Добро управление”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Стойността му е 410 760 лв., съобщиха от общинската управа.

През следващите три години на територията на областта ще бъдат организирани 66 информационни събития. Експертите на ОИЦ - Плевен, ще продължат подкрепата си за бизнеса, неправителствените организации и институциите и предоставянето на информация за кандидатстване по програмите, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.

На пресконференцията бе обявен стартът и на Националната кампания на мрежата от областни информационни центрове за 2019 г., част от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион”. Първата инициатива е онлайн конкурс „Имам бизнес идея”. В него могат да се включат младежи на възраст от 14 до 18 години. До 12 май 2019 г. кандидатите трябва да подготвят двуминутен видеоклип с информация за своята идея и да го изпратят като съобщение в месинджър на създаденото за целите на конкурса събитие във фейсбук. На 13 май 2019 г. клиповете ще бъдат публикувани и ще започне гласуването. Десетте проекта, събрали най-много харесвания, ще получат поощрителни награди, а класираните на първо и второ място ще посетят на 1 юни 2019 г. „София Тех Парк” за участие в среща с успешни предприемачи. Пълният регламент на конкурса е публикуван на страницата на събитието в социалната мрежа, както и на eufunds.bg .

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design