ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Няма проблем с транспортирането на пациентите на хемодиализа

Здраве
26.01.2012  |  13:13
708
Болниците са в готовност да реагират на тежките зимни условия

В Клиниката по нефрология и хемодиалза на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” - Плевен, имат готовност при затруднена зимна обстановка да оставят за болнично лечение пациенти, които са от отдалечените краища на областта. Това каза началникът на клиника проф. д-р Васил Тодоров. На денонощие през клиниката преминават 60 болни, на които им се прилага хемодиализа.

В МБАЛ-Червен бряг също функционира отделение по хемодиализа. Директорът на лечебното заведение д-р Георги Георгиев увери, че за сега не се налага пациенти да се оставят в отделението заради тежката зима. Той поясни, че автомобилите, които транспортират болните, са се движели с около час закъснение.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен д-р Мария Стоева поясни, че на този етап екипите от филиалите се придвижват и реагират на сигнали. Линейките ни са оборудвани с нови гуми, а шофьорите слагат и вериги, ако е необходимо, каза д-р Стоева. Тя апелира към жителите на областта да не се обаждат на спешния телефон за незначителни неща, а да търсят личните си лекари.

Началникът на Спешното отделение в Университетската болница д-р Петко Стефановски заяви, че екипите са готови да оказват помощ на пациентите. Нещата вървят нормално и от сутринта при нас е настанен само един пациент с инсулт, поясни той.

Д-р Ваня Иванова, директор на Дирекция „Медицински дейности” в РЗИ-Плевен каза, че не са получавали сигнали за проблеми от лечебните заведения в региона тази сутрин. Има разработен план, съгласуван с областния план за действия при зимни условия, припомни д-р Иванова. Тя е категорична, че болниците  в областта са подготвени да реагират при тежки зимни условия.  Създадена е  готовност за вътрешно преструктуриране на легловия фонд при необходимост за приемане, диагностика и лечение на пациенти. Дадени са и  указания  приоритетно да се извозват тежко болни и родилки. В лечебните заведения за болнична помощ в областта е осигурен резерв от медицински консумативи и медикаменти за лечение, горива и храна за период до 30 дни.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design