ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: Осъдиха управител на фирма в село Обнова

Крими
09.06.2019  |  13:41
261
Признал се за виновен, че е дал неверни сведения при кандидатстване за средства по европроекти

Наказание от една година затвор условно с тригодишен изпитателен срок и глоба от 2 000 лв. получи от съда обвиняемият З. Г., управител на „Г” ЕООД - с. Обнова. Той се е признал за виновен по повдигнатото му обвинение за предоставяне на неверни сведения при  кандидатстване за средства по европроекти. Сключил е споразумение с Плевенската окръжна прокуратура, което е одобрено от съда, съобщиха от държавното обвинение.

З. Г. се е признал за виновен за това, че на 9 август 2016 г. в Плевен пред служител на ОД на ДЗФ - Плевен, като управител и представляващ на „Г” ЕООД, с. Обнова, представил неверни сведения:

Заявление за кандидатстване по мярка 6 ”Развитие на стопанства и предприятия”, подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства”, ведно с приложени към него документи, в нарушение на задължение да представи такива, посочени в Наредба № 10/10.06.2016 г. за прилагане на подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства" от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия" от Програмата за развитие на селските райони за периода на 2014-2020 г., за да получи средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз - сумата от 15 021 лв. /6780,12 евро/, като деянието е извършено от З. Г. в качеството му на представляващ и управител на юридическото лице „Г" ЕООД, с. Обнова - престъпление по чл.248а от НК.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design