ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Откриха нов здравен кабинет в Бъркач

Здраве
15.01.2012  |  14:56
1 074

Нов лекарски кабинет отвори врати през почивните дни в плевенското село Бъркач. Това стана с водосвет, отслужен от плевенски свещеник, и в присъствието на народния представител от ПП ГЕРБ Христина Янчева, зам. областния управител Тошко Гетов, кметът на село Бъркач  Вътко Петков, личната лекарка д-р Веселка Дойчинова и жители на селото. Лентата на новата придобивка прерязаха Христина Янчева и кметът Вътко Петков.

На официалното откриване депутатът Янчева поздрави гостите и благодари на кмета и на д-р Дойчинова, че са успели, въпреки трудностите, да зарадват жителите на селото. Новият здравен кабинет отговаря на всички медицински стандарти и е модерно оборудван. Той ще се ползва от около 500 души, живеещи в населеното място, на които през последните две години им се налагаше да пътуват от Бъркач до Плевен при всеки здравословен проблем. В града прегледите е извършвала д-р Дойчинова. С откриването на кабинета вече лекарката ще идва в селото и ще преглежда по график на място. Сред жителите на Бъркач има хронично болни пациенти, астматици, такива, преживели инфаркт, онкоболни и диабетици, обясни д-р Дойчинова. По думите й доста от хората са здравно неосигурени, но при нужда те също ще получават медицинско обслужване. Тя пожела на всички жители да са живи и здрави и да ценят новата придобивка, както и това колегите й от другите региони също да имат един ден възможност да работят при такива условия.

Ремонтът на кабинета е извършен с помощта на приятели и след като д-р Дойчинова потвърди, че ще поеме прегледите на място, осигурихме и нужното оборудване, разказа кметът на селото Вътко Петков. Той не скри, че е доволен от новата придобивка, защото така е сторено едно добро за хората в селото.

 

На снимката: Един от първите пациенти, които прегледа д-р Веселка Дойчинова, бе зам. областният управител Тошко Гетов

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design