ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Работилничка за здравословни лакомства организираха в НУ „Христо Ботев“

Здраве
23.05.2019  |  11:30
436

Плевенското Начално училище „Христо Ботев“ стана домакин на интересна инициатива, организирана под мотото „Работилничка за здравословни лакомства“. Проявата е съвместна с Лайънс клуб „Огледало“ и Детски диабетен център към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ и със специални гости - доц. д-р Чайка Петрова и д-р Ирина Халваджиян-детски ендокринолози.

Албена Дамянова – експерт по спортно хранене към канадската академия НАФА демонстрира идеи как бързо и лесно могат да се приготвят здравословни десерти. Бяха подбрани рецепти, подходящи за деца и възрастни с продукти от биологично производство, натурални подсладители, фурми, сурови ядки, брашна без глутен.

Основна цел е да се покаже, че здравословното хранене може да бъде лесно, бързо, вкусно и дори забавно. По този начин се напомня, че отношението към това, с какво се храним, е отношение към самите нас.

Д-р Халваджиян се включи активно в изработването на сладките изкушения, помагайки на децата, а доц. д-р Чайка Петрова с удоволствие отговаряше на въпросите на родителите, свързани с поддържането на добро здравословно състояние и значението на здравословното хранене при подрастващите. Всички деца и родители получиха книжки с рецепти на 26 здравословни десерта, издадена от Лайънс клуб Огледало, а директорът Цветелин Горанов, по повод своя рожден ден, съвпадащ със събитието и с благодарност за съдействието и грижата към здравето на учениците, получи подарък - ръчно изработени шоколадови трюфели.

Всички деца имаха възможност не само да изработят, а и да си вземат и опитат своите продукти, като кутийките за целта са предоставени от спонсорите - Теперуер България.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design