ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: В неделя отбелязваме Световния ден на „невидимата болест“

Здраве
02.05.2019  |  16:12
585
На 5 май вечерта Мавзолеят „Св. Георги Победоносец“ ще бъде осветен в синьо, ако времето позволява

На 5 май ще отбележим Световния ден на пулмоналната хипертония, наричана още „невидимата болест” или „болестта на сините устни”. В този ден, като част от кампанията „ДАРИ ДЪХ”, в 7 града на България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен, различни сгради ще бъдат осветени в син цвят в часовете от 20.00 до 23.00. С това се цели да се привлече вниманието на обществеността към това сериозно социално значимо заболяване, съобщиха организаторите на кампанията.

Сред осветените сгради трябва да бъде и Мавзолеят „Св. Георги Победоносец“ в Плевен. Но ако времето е лошо и вали, осветяване на Мавзолея няма да има, уточниха от пресцентъра на общинската управа.

Целта на кампанията „ДАРИ ДЪХ” е да привлече вниманието върху проблемите на хората, живеещи със заболяването пулмонална хипертония, като същевременно покаже съпричастност към тях и близките им. С тази диагноза се живее трудно, а въздействието й върху качеството на живот е значително. Затова е наложително пациентите да бъдат добре информирани относно ефектите на заболяването, простиращи се отвъд клинично дефинираните симптоми и оказващи въздействие върху практическия, емоционалния и финансов аспект на живот, поясняват от кампанията „ДАРИ ДЪХ”.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design