ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Плевен: В Университетската болница спазиха традицията на Бабинден

Здраве
22.01.2019  |  15:11
648
Малки балерини поздравиха празнуващите акушери
Снимка: УМБАЛ „Д-р Г. Странски”

С много настроение, веселие и балетен танц в Акушеро-гинекологичния комплекс в УМБАЛ „Д-р Г. Странски” бе отбелязан Денят на родилната помощ, известен още като Бабинден. На събитието се събраха много хора. Освен представители на ръководството на болницата и болничен персонал дойдоха и пенсионирани техни колеги, съобщиха от здравното заведение.

Събитието бе водено от старшата акушерка Божинова. Шефът на Акушеро-гинекологичния комплекс доц. д-р Йордан Попов благодари на всички акушер-гинеколози, неонатолози, акушерки, медицински персонал и на всички колеги от болницата, съпричастни с нейното развитие. Народният представител д-р Калин Поповски също произнесе реч. Той увери колегите си, че с работата си в парламента постоянно се стреми да се подобрят условията в здравеопазването. Главната сестра на болницата Ивайла Петкова прочете поздравителен адрес от изпълнителния директор доц. д-р Цветан Луканов и от зам. изпълнителния директор доц. д-р Вълков. От името на пенсионерите благодарствена реч изнесе акушер Габка Монова.

Тържеството започна с балетно изпълнение и последвала почерпка. Както е по традиция, бяха измити ритуално и ръцете на опитна акушерка от млада нейна колежка. В случая акушер Александрина Иванова поля вода с менче на опитната нейна колежка Ваня Денчева.

През изминалата година в УМБАЛ са се родили 1167 бебета, което е по-малко от 2017 г. Дължи се, според доц. Попов, на демографската криза. Намаляло е с близо 9% раждането със секцио и това е добър индикатор, смята доц. Попов. 2.6% е многоплодната бременност, която се дължи предимно на репродуктивните технологии.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design