ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Васил е първото бебе за 2012 г. в Университетската болница, тризнаци проплакаха в последните минути на старата 2011

Здраве
03.01.2012  |  14:36
796

Васил е първото бебе на Плевен за новата 2012 година. Малчуганът е проплакал точно в 17 часа в Акушеро-гинекологичния комплекс на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в града. Щастливата майка е Деница Игнатова и това е третото дете в семейството й. Малкият Васил има две каки - Михаела и Симона, които вече са обещали да се грижат за малкото си братче, заедно с мама и тати. Майката Деница работи в служба по трудова медицина. Малкият Васил е със завидните размери за мъж от 3580 кг и ръст 51 см, похвали се вчера пред екипа ни тя.

Последните бебета за 2011 г. на Плевен пък са тризнаци – две момичета и едно момче. Те са първородни рожби на 29-годишната Соня Иванова от град Свищов. Малчуганите са се появили на бял свят на 31 декември в 7,40 ч по естествен път и веднага са поставени на апаратно дишане. Раждането е преминало в условия на спешност. Екипа, който е помогнал на майката и трите бебета, са ръководели д-р Веселин Пенков и д-р Гинка Иванова. На новородените веднага е приложено лечение със сърфактант. Сега те вече са свалени от апаратно дишане и се справят добре. Тризнаците нямат отклонения и предстои да бъдат захранени. При раждането си бебетата са били с тегло между 930 г и 1100 г. В момента новородените са настанени за лечение в отделението по неонатология на Акушеро-гинекологичния комплекс на болницата, съобщи за „Посоки“ началникът му д-р Виктория Атанасова. И трите бебока вече си имат имена - Венелин, Моника и Ирини.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design