ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Задържаха след преследване двама извършители на грабеж

Крими
07.10.2019  |  11:45
218
Постановени са им мерки за неотклонение до 72 часа, трети е обявен за общодържавно издирване

Служители на плевенското Първо РУ са предприели незабавни действия по сигнал, постъпил на 5 октомври в 19,40 часа за грабеж в магазин за рибарски принадлежности в областния град. За случая съобщиха от пресценъра на Областната дирекция на МВР в Плевен

52-годишната управителка на търговския обект разказала пред полицаите, че около 18,15 ч. в магазина влезли двама непознати. Докато единият от тях й задавал въпроси, другият минал зад предната витрина, където се намира касата, и взел оборота - 400 лева. Жената направила опит да ги спре, но двамата я блъснали и тя падала върху една от витрините в магазина. При падането не е пострадала.

Мъжете успели да избягат с лек автомобил „Фолксваген Пасат“, който по-късно бил засечен на главен път в посока към град Бяла, след разклона за Козар Белене. При опит да бъде спрян от екип на РУ - Левски, автомобилът е катастрофирал, а тримата пътуващи в него - излезли и побягнали. След преследване двама от тях са задържани – 26-годишни румънски граждани. По техни данни третият съучастник е 22-годишен. Той е обявен за общодържавно издирване.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК и е уведомена Районна прокуратура – Плевен. С прокурорско постановление на двамата арестувани са постановени мерки за задържане до 72 часа. Изяснява се съпричастността им към други криминални престъпления на територията на страната.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design