ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Плевен: Здравната инспекция: Има достатъчно количества противогрипни медикаменти

Здраве
21.12.2011  |  16:03
879

2800 дози от противогрипниге препарати тамифлу и 690 опаковки от медикамента реленца са получени в Регионалната здравна инспекция в Плевен от Министерството на здравеопазването. Те ще бъдат предоставени безплатно на личните лекари, Спешно отделение и болниците в региона, съобщи д-р Бонеслав Бонев, директор на Дирекция „Противоепидемичен контрол” в здравната инспекция. Медикаментите ще се получават само по списък, а в края на всеки месец личните лекари ще отчитат пациентите, получили противовирусен препарат.

Д-р Бонев поясни, че на склад има достатъчно противогрипни препрати, всичките в срок на годност. Лекарствата са безплатни и се дават на пациента по преценка на лекаря. Епидемиологът припомни, че е важно медикаменти да се приемат от 24 до 48 часа след началото на заболяването, за да имат най-добър ефект. Д-р Бонев съобщи, че вече са набрани и 4 нос-гърлени проби от пациенти, за които има съмнение, че са с грип. Пробите са изпратени за изследване в Националния център по заразни и паразитни болести.

В момента в Плевен болните от остри вирусни инфекции и грип са 184,15 на десет хиляди, като нивото е малко над средната заболеваемост за областния град.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design