ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

По повод 140 години от създаването на инженерните войски областният управител на Плевен връчи почетен плакет на 55-и инженерен полк в Белене

Общество
13.09.2018  |  16:13
552

На официална церемония днес областният управител Мирослав Петров връчи плакет на командира на 55-и инженерен полк – Белене полк. Росен Арабаджиев по повод 140 години от създаването на Инженерните войски в Българската армия. Тържественото събрание - концерт, посветено на годишнината и празника на Сухопътните войски, се състоя в читалището в Белене и бе уважено от бригаден генерал Николай Караиванов – началник-щаб на Сухопътните войски, кмета на Белене Милен Дулев, председателя на Общинския съвет д-р Бистра Павловска, представители на ръководството на полка, предхождащо настоящия екип, и др.

„В този тържествен ден бих искал да изкажа своето уважение към командването и състава на 55 инженерен полк в Белене. Службата ви е нагледен пример за доблест и висок професионализъм”, обърна се към присъстващите областният управител Мирослав Петров. Той допълни, че през изминалите 140 години предизвикателствата към инженерните войски на Българската армия са били винаги двигател към успеха. „За това говорят и позитивните оценки на нашите партньори по отношение на българското участие в различните мисии, в състава на които влизат представители на 55-и инженерен полк в Белене. Желая на всеки един от вас несломим воински дух, здраве и лично щастие!”, каза още господин Петров. Той връчи на полк. Арабаджиев почетния плакет на областния управител като оценка за високия професионализъм, бърза реакция и добро сътрудничество с полка в критични ситуации.

Началникът на 55-и инженерен полк изрази своята и на колегите си удовлетвореност от диалогичността и подкрепата, която намират в лицето на областния управител на област Плевен Мирослав Петров. „Благодаря за коректното отношение. Винаги можете да разчитате на нас”, каза полк. Арабаджиев. Той удостои областния управител с плакет на 55-и инженерен полк – Белене.

„140 години труд. 140 години вярна служба на Отечеството. 140 години слава. 140 години, преминали през бойните полета за свободата и независимостта на България, като планинския повей на Босна и Косово, като пустинния вятър на Ирак и Афганистан. Инженерните войски се създават на 13.09.1878 година и са родоначалник на много от съвременните за времето си родове войски. 55-и инженерен полк е пряк наследник на първите пионерни части и с времето личният състав показва завидни умения и способности и достойно защитава своето място в редовете на Сухопътните войски и Българската армия”, каза полк. Арабаджиев в празничното си слово.

За висок професионализъм на тържествената церемония със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов бяха отличени доказали се през годината военнослужещи от 55-и инженерен полк в Белене. Наградите връчи бригаден генерал Николай Караиванов – началник-щаб на Сухопътните войски. С грамоти и благодарност признание за своята служба получиха други членове на състава на полка, отличени от полк. Арабаджиев.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design