ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Полицай блъска момче и момиче на мотор, бяга, намират го в кръчма

България
05.11.2018  |  11:29
917
Днес Прокуратурата ще иска постоянен арест за служителя на съдебната охрана

 

Днес се очаква Районната прокуратура в Търговище да поиска постоянен арест  за служител на съдебната охрана, предизвикал катастрофа с ранени и избягал, научи Брягнюз. Досега Валентин П. е бил задържан за 72 часа. Срещу полицая е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол. След инцидента служителят на съдебната охрана избягал от местопроизшествието Престъплението, в което е обвинен Валентин П., по закон се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

 

 

Инцидентът е станал в петък, 2 ноември, около 14, 15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиняемият решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка, и така пътуващият мотоциклет с момче на 16 и половина години и момиче на 18 години, се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настъпва челен удар в насрещно движещ се автомобил.

 

 

Служителят на съдебна охрана не е спрял и е избягал от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение. Тестван с дрегер, показанията на обвиняемия са показали наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе. Пострадалото момиче е с 3 средни телесни повреди – счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно. Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище.

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design