ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Полицейски протест посреща делегатите за европредседателството

България
09.01.2018  |  12:07
643
Исканията са за увеличение на 15% на основните възнаграждения на работещите във Вътрешното министерство, обвързване на заплатите със социалноизмерим показател и нов Закон за МВР

Служители на МВР ще изпълнят заканите си да протестират по време на българското председателство на Съвета на ЕС. От Синдикалната федерация на МВР съобщиха, че на 11 януари, когато се очаква да бъде даден официално стартът на председателството, ще излязат на протест. СФСМВР планира два протеста, предаде  offnews.bg. Единият ще е на бул. "Брюксел", а другият - на кръстовището на Орлов мост. Членове на синдиката ще отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС.

 

Между 16.30 – 17.00 часа протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с плакати, като протестът ще продължи в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“. СФСМВР продължава своите протестни действия с исканията за увеличение на 15% на основните възнаграждения на работещите в МВР, обвързване на заплатите със социалноизмерим показател и нов Закон за МВР.

 

Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР, е 25 януари 2018 г., когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България. Протестът ще започне в 11.00 часа в района на НДК. Успоредно с това СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации. Заканата за протести по време на европредседателството беше отправена от полицаите още през лятото на 2017, когато беше проведен първият им голям протест.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design