ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Поройните дъждове взеха жертва в Габровско

Крими
29.07.2014  |  11:00
89
Най-сериозно са пострадали селата Враниловци, Новаковци, Драгановци, Гъбене, Стоевци, Камещица, Музга, Дебел дял, Трънето и Яворец

61-годишна жена от село Враниловци е загинала, а 39-годишният ? син е в неизвестност след поройните дъждове, паднали късно снощи в Габровско.

Това съобщи кметът на Габрово Таня Христова.

В рамките на няколко часа над общината са паднали валежи с интензитет над 200 л. на квадратен метър, информираха от общинския щаб по сигурността.

Обстановката след пороите е усложнена.

Най-сериозно са пострадали селата Враниловци, Новаковци, Драгановци, Гъбене, Стоевци, Камещица, Музга, Дебел дял, Трънето и Яворец. Там са били наводнени приземни етажи на къщи, пороят е отнесъл коли и селскостопанска техника.

По време на пороите и заради разразилата се гръмотевична буря през нощта без ток са останали 70 села и 4 квартала на Габрово. Електрозахранването е възстановено, като сега без ток е само хижа "Хлебна" в местността Узана.

Без вода днес са селата Гъбене, Стоевци, Враниловци и западната индустриална зона на Габрово,

тъй като проливните дъждове са прекъснали водопроводите. Възстановителните работи по водоподаването ще започнат след спадане на нивото на реките и деретата, над които минават водопроводите.

Тази нощ аварийно-спасителни работи са извършвали 6 екипа и 25 служители на службата за пожарна безопасност и защита на населението.

Рано тази сутрин комисии на общината са тръгнали по пострадалите от пороите места, за да установят щетите. Почистват се наносите от пороите и се освобождават шахтите и водостоците от калта и натрупаната земна маса. Снимка: Dariknews.bg

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design