ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Последно: По един мандат за ГЕРБ, ДПС, БСП и „Обединени патриоти”

Политика
31.03.2017  |  15:56
2 648
Алтимир Адамов, Рамадан Аталай, Стоян Мирчев и Александър Сабанов ще работят в парламента от името на силистренци
Алтимир Адамов от ГЕРБ

Алексей МИНЕВ

 

Вчера по обед Централната избирателна комисия оповести разпределението на партийните мандати и стана ясно кои народни представители ще защитават интересите на Крайдунавска Добруджа в 44-ото Народно събрание. След като още в първите часове след изборите първоначално бяха известни имената на Рамадан Аталай от ДПС и на Стоян Мирчев от БСП, по-късно се разбра, че и Алтимир Адамов от ГЕРБ влиза в парламента. Бившият депутат бе последен в предизборната листа на партията, но по-добрият преференциален вот му даде предимство пред втория в листата д-р Мария Димитрова, след като водачът Владислав Горанов бе избран от софийския район.

 

Почти три дни не беше ясен четвъртият депутат, който ще работи от името на силистренци в столицата. Слуховете и догадките определяха една от трите партии да удвои мандатното си присъствието в Народното събрание.

 

В крайна сметка първо от предизборния щаб на „Обединени патриоти” съобщиха в сряда, че техният водач Александър Сабанов ще е народен представител от 20-и МИР в Силистра, а вчера и ЦИК съобщи, че четирите места се разпределят поравно – по един за ГЕРБ, ДПС, БСП и „Обединени патриоти”.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design