ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

През просото: Пенсионерка лъже наред със сделки за ниви, оскубала 4-ма с 1200 лева

България
13.10.2017  |  11:49
604
66-годишната дама била посредник при изкупуване и продажба на земеделски земи, сколасала с измамите за месец и нещо в два града

 

Районната прокуратура в град Левски е внесла в съда обвинителен акт срещу 66-годишна жена за измами. Обвинението срещу Анелия Т. е за това , че за периода от 29 декември 2015 до 19 февруари 2016 г. преметнала трима души, като за нищо им взела 1200 лева. Пенсионерката се хванала да посредничи при изкупуване и продажба на земеделски земи. Пострадалите я посетили в офиса, като й предоставили документи за получени по наследство земеделски земи. Анелия Т. им обещала, че ще им съдейства. На по-късен момент им съобщавала, че е намерила купувач за земите, без изобщо да е намирала такъв, и им искала определени суми, за документите по изповядване на сделката.

 

Така от 29 декември 2015-а до 17 февруари 2016 г. баламосвала В. К., че е установила негови наследствени земи, че е извадила необходимите за изповядване на сделката скици, характеристики за данъчна оценка, решения и удостоверения за наследници, за които е намерила купувач. В крайна сметка му прибрала 380 лева без всъщност да е свършила нищо "по неговия въпрос". По същата схема Анелия Т. прибрала и 490 лева от К. К. и Л. К. като тях ги омотавала от 7 януари до 17 февруари 2016-а. До тук измамите са извършени в град Левски. Оправната пенсионерка обаче сколасала и с измама в София - там прибрала 330 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design