ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Прокуратурата в Силистра се самосезира след „Шоуто на Слави”

Политика
15.11.2016  |  17:26
2 220
Слави Трифонов показа несъответствия в протоколи от референдума

 

Районната прокуратура в Силистра се е самосезирала след предаване на „Шоуто на Слави“ и публикация във в. „Труд“, в които са представени несъответствия в протоколи на секционни избирателни комисии в Силистра от референдума, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.

Разпоредени са проверки на три протокола на СИК по член 169 от Наказателния кодекс за евентуално извършено престъпление на член от състава на избирателна комисия, който по какъвто и да е начин преправи резултат от избори или референдум. За това деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години. Проверките са възложени на Икономическа полиция в Силистра. Освен за деяние по член 169 от НК, проверките са възложени и с оглед събиране на данни за документно престъпление.

В предаването си миналата сряда Слави Трифонов даде няколко примера със сгрешена документация от националния референдум. Два от тях бяха от избирателни секции в Силистра и според шоумена показвали как се премахват всички гласове на избиратели. Вторият пример показвал как изчезват подписи на вече гласували хора. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design