ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
             

Просветното министерство набеляза 22 мерки за превенция на агресията в училище

Общество
16.05.2017  |  15:16
360
Част от мерките ще се осъществят до края на тази година

Просветното министерство набеляза 22 мерки за превенция на агресията сред учениците - видеонаблюдение, обучения на учителите как да действат при инциденти, анализ на влиянието на компютърните игри върху учениците. Част от мерките ще се осъществят до края на тази година, останалите -до края на 2018-та, съобщава БНТ.

 

Министърът на образованието Красимир Вълчев коментира и закъснението на учебниците за второкласници и шестокласници като обеща те да бъдат доставени до края на септември, поне в повечето училища.

 

"Много ми е трудно да прогнозирам закъсненията, още повече че в различните училища ще бъде различно. В някои училища ще ги доставят много бързо, поне такова уверение имаме, някъде по-бавно. Това зависи от отдалеченост, логистика, така и от издателството, което са избрали. Някои издателства сигурно ще имат готовност много бързо да доставят учебници. Със сигурност мога да кажа, че в част от училищата ще има към 30 септември, очаквам много малко да са закъсненията след 30 септември, ако изпълним графика.", каза Красимир Вълчев.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design