ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Пълнен заек/СНИМКИ/

Сити кулинар
28.05.2019  |  13:43
255

Продукти:

 

1 заек – изчистен, но запазете вътрешностите

3 – 4 глави лук

3 – 4 моркова

глава чесън

половин чаша ориз

2 – 3 стръка естрагон /тарос/

чаша вино

олио

смлян кориандър, червен пипер, сол

 

 

Приготвяне:

 

Измийте много добре почистения заек. Пригответе плънката: задушете в олио нарязаните по един морков и лук и прибавете към сместа нарязаните дреболии от заека. Задушете 5 минути и сложете ориза – когато стане прозрачен, налейте 1 и половина чаша вода и гответе докато оризът поеме водата. Подправете с кориандъра, черен пипер по желание и сол.

Върнете се към заека, докато плънката си почине. С остър нож направете разрези и го шпиковайте с лентички морков и скилидки чесън – направете това на всички възможни места. Останалия чесън и лентички морков сложете в корема равномерно и навсякъде. Сложете стрък естрагон и с лъжица напълнете зайчето с плънката, като натъпквате добре, понеже оризът е вече обработен и оттук нататък само ще обменя аромати с месото. Като свършите, пъхнете и отгоре на плънката стрък естрагон. Следва хирургическата операция, която се извършва с дебел конец и губерка, за да не изпада плънката. Заекът намажете отвън със смес от олио и червен пипер и сол – действайте с голи ръце, да сте сигурни, че отвсякъде зайчето е добре омазнено. Това се прави, за да стане вкусна кожичката му. Сложете го в електрическа тенджера /или в тава във фурна/ заедно с главата и едро нарязаните останали глави лук и моркови, излейте виното и печете колкото е необходимо. По време на печенето поливайте зайчето със сока и ако е нужно доливайте вода. Сервирайте с няколко лъжици от плънката, задушените зеленчуци и гарнитура по избор.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design