ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Пътнически самолет със 71 души се разби край Москва, няма оцелели

Свят
11.02.2018  |  17:51
946
Руските власти не споменават хипотезата за терористичен акт
Снимка: Интернет

 

Пътнически самолет Ан-148 на руската авиокомпания "Саратов" изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва и малко по-късно стана ясно, че се е разбил, тъй като бяха намерени отломките, предаде ТАСС, като се позова на източник от руските службите за управление на извънредните ситуации.

 

Отломките са намерени в Раменския район в Подмосковието, на около 40 километра от столицата. В самолета е имало 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели не са намерени. Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според руски агенции, очевидци са видели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва, предаде Франс прес.

 

 

Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор "Антонов". Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра, припомня Франс прес.

 

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление. По случая с днешната катастрофа е образувано производство за нарушение на правилата на полетите, предаде ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

 

На мястото на катастрофата са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов, съобщи БТА. Застрахователната компания "АлфаСтрахование" съобщи, че пътниците и екипажът на разбилия се самолет са били застраховани от нея. Компанията вече се е свързала с авиопревозвача и участва в изясняване на обстоятелствата около катастрофата, предаде ТАСС.

 

Московската междурегионална транспортна прокуратура и Южната транспортна прокуратура са започнали проверка във връзка с падането на самолета. Проверката касае работата на диспечерите и обслужването на разбилата се машина, предаде ТАСС.

 

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования към близките на загиналите, предаде ДПА, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, коментира "Дарик".  Путин е наредил и създаването на специална комисия във връзка с катастрофата, допълва Франс прес.

 

Руските власти не споменават хипотезата на терористичен акт. Няколко източници, цитирани от руски агенции, споменаха за сблъскване на самолета с хеликоптер на Руските пощи след излитането, но тази версия бе отхвърлена от Руските пощи, предаде Франс прес. А руското министерство на извънредните ситуации каза, че на мястото, на което се е разбил самолетът, не са били намерени отломки от какъвто и да е хеликоптер, допълва ТАСС.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design