ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Пътуващ кинофестивал пристига в Плевен

Култура
05.12.2018  |  15:11
441
Пет игрални филма ще забавляват зрителите на 14, 15 и 16 декември, всички прожекции са със свободен вход

В навечерието на Коледа в Плевен ще гостува ново киносъбитие. Пилотното издание на пътуващия фестивал ФИЛМИРАЙ! кани в зала „Катя Попова“ деца и възрастни, киноентусиасти и професионалисти. Пет игрални филма ще забавляват зрителите на 14, 15 и 16 декември.

Режисьорът Ники Илиев е специален гост на първата вечерна прожекция, когато ще бъде показан най-новият му филм  „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден  („Местопрестъплението“).  

Програмата включва още два пълнометражни анимационни филма, дублирани на български и подходящи за детска и семейна аудитория, както и по една кинотворба от Русия и Испания.

Всички прожекции са със свободен вход.

Прожекциите в града се организират със съдействието на Община Плевен, както и на Посолството на Аржентина и Руския културно-информационен център.

 

ПРОГРАМА

ПЕТЪК

18,00 ч. - „Нокаут или всичко, което тя написа“, България, реж. Ники Илиев

Това е третият независимо продуциран филм на режисьора Ники Илиев. В главната роля е популярният американски актьор Гари Дърден  („Местопрестъплението“).

Арън  е бивш шампион по бокс, но психическа травма го сваля от ринга, за да го качи на сцената с китара и терапевтична цел. Той се среща с любовта през споделената уязвимост и се връща към стария занаят с помощта на брат и сестра  - български емигранти.

С участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Джеймс Таминия, Диана Любенова, Александър Кадиев

 

СЪБОТА

11,00 ч. - „Джаги“, Аржентина, пълнометражен анимационен филм, дублиран на български

Всичко изглежда добре за Амадео, срамежлив, но талантлив играч на футбол на маса, който е влюбен в приятелката си от детинство, свободолюбивата Лара. Истинските неприятности започват, когато Флаш, най-добрият футболист на света, се връща за да отмъсти и да превърне малкото градче в супермодерен стадион.  Когато Лара е отвлечена, Амадео получава неочаквана помощ от фигурките на домашната си маса за футбол, които оживяват, за да му помогнат да спаси любимата си и да си върне родното място.

 

18,00 ч. - „Ана Каренина. Съдбата на Вронски“, Русия, историческа драма

Най-новият филм на прочутия руски режисьор Карен Шахназаров продължава историята на великата литературна творба на Лев Толстой. Ана Каренина е направила своя трагичен избор. Възмъжалият й син Сергей дълги години се е опитвал да осмисли защо майка му е предприела тази страшна крачка. Споменита за Ана не са напускали и Граф Вронски, и за 30 години той не се е примирил с нейната гибел. През 1904 година, след един от боевете по време на Руско-японската война, Сергей Каренин и Алексей Вронски случайно се срещат в отдалечено селце в Манджурия.  Съдбата им е дала шанс да се върнат към далечните събития, за да намерят най-после дългоочаквания отговор.

Не се препоръчва за деца под 12 години

 

НЕДЕЛЯ

11,00 ч. - „Невероятното пътешествие на гигантската круша“, Дания, пълнометражен анимационен филм, дублиран на български 

Щура, забавна и динамична от начало до край, това е една завладяваща история за малки и големи. Създаден по едноименната книга за деца на датския майстор на комикса Якоб Мартин Стрид, филмът бързо се превръща в хит и касов рекорд в родината си и е разпространен в над сто държави. Той е весел, изпълнен с позитивни послания и разказва за истинското приятелство, изобретателността и приключенския дух.

 

18,00 ч. - „Коледна нощ в Барселона“, Испания, романтична комедия

Коледа е, а Карлос и Лаура току-що са станали родители за първи път. Баба Кармен има нова връзка. Адриан и Ангел са съквартиранти, които си споделят всичко, но поделянето на момиче, може да се окаже доста сложно.  Отчаяният романтик Оскар има мисия: да изживее една вечер без да се влюби до уши. Да попътуваме до Барселона точно преди Коледа!

Не се препоръчва за деца под 12 години

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design