ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Пътят Русе-Бяла сред най-опасните, вижте и другите рискови места в страната

Общество
15.07.2018  |  11:16
2 735
97% от катастрофите в Русенско са от несъобразена скорост, отнето предимство, неспазена дистанция; 138 шофьори хванати пияни, 21 дрогирани, а 240 - без книжки
пътят русе бяла

 

Пътят Русе-Бяла е сред най-опасните в страната, а отсечките от него с най-много катастрофи са край край Пиргово и спускането към Бяла.  Трафикът е голям, а  относно липсващите маркировка и мантинела, от полицията са изпратили поне 10-ина сигнала до АПИ. През първите 6 месеца на годината по този път са станали  21 катастрофи с 36 ранени и двама загинали, при общо 137 тежки пътни инциденти в целия регион с 8 убити 174 ранени.

 

 97% от катастрофите стават заради несъобразена скорост, отнето предимство, неспазена дистанция, а произшествията преобладаващо стават във вторник, четвъртък и петък, коментират от МВР-Русе. На този фон 138 шофьори са хванати да карат след употреба на алкохол, 21са били дрогирани, а 240 - без книжки.

 

Русе: Неправоспособен заби „Опел“ в ремарке в насрещното

 

От началото на годината до 30 юни в Русенско са установили общо 16 702 нарушения, съставени са 4513 акта, 4576 фиша и 6832 електронни фиша. 1058 водачи са санкционирани, защото не са използвали обезопасителни колани или каски, а 151 - защото говорили по мобилни телефони по време на движение. 310 пък са били засечени да управляват МПС без да са сключили задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

 

Над 162 са опасните участъци по високоскоростните пътища в страната, съобщи NOVA. 27 са жертвите от началото на годината по българските магистрали, като през 2017 г. загиналите по високоскоростни пътища у нас са 62-ама души. В Пловдивска област най-опасна е автомагистрала "Тракия" от 107 до 149-тия километър - в този участък само за една седмица загинаха 7 души, сред които 2 годишно дете. На територията на Пловдивска област по пътищата са загинали 16 души, а 222-ма са ранени.

 

Кресненското дефиле и проходът Предел са така наречените пътища-убийци в Югозапада. Кресненското дефиле между Симитли и Кресна е един от пътните участъци в Благоевградска област, в които шофьорите трябва да са изключително внимателни. Трафикът от тежкотоварни камиони и коли е много интензивен, видимостта в дефилето на много места е изключително слаба, а правите участъци много често лъжат шофьорите, затова и огромният брой на пострадали и загинали при катастрофи не изглежда никак случаен. От началото на тази година до сега в района са станали 124 тежки ПТП-та с 11 убити и 159 ранени.

 

Една от най-невралгичните точки на магистрала „Марица” е в нейния край, където тировете преминават в скоростната лента, а автомобилите буквално профучават край тях. Въпреки че е сравнително нова, по магистрала „Марица” не липсват и проблеми с настилката, особено в стария участък от Харманли до Свиленград. Там те се запълват почти всяка година. Пътувайки към морето, посока Бургас има няколко опасни точки. Сред тях е участъка от 165-ти до 208-ми километър на магистрала „Тракия”. Един от най-опасните участъци в бургаския регион е този при разклона за Атия, заради тази пешеходна пътека , която пресича главния път от Бургас до Созопол и след множеството инциденти тук са поставени стационарен радар, както и ленти, ограничаващи скоростта за движение. От началото на годината между Монтана и Видин са станали 100 пътно-транспортни произшествия с  5 загинали и над 30 ранени. Основната причина е несъобразената скорост.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design