ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Расте броят на болните от грип в Плевенско

Здраве
15.01.2019  |  14:52
650

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания през периода 7 януари - 13 януари за Плевен е 136,26%00, срещу 111,67%00 за периода 01.01. - 06.01.2019 г. Това става ясно от справка с бюлетина на Регионалната здравна инспекция в Плевен. Според специалистите нивото на заболеваемост е в обичайните за сезона граници.

Във връзка с динамичната епидемична обстановка вече няколко области в страната обявиха грипна епидемия. От днес РЗИ – Силистра, обяви грипна епидемия на територията на областта, съобщиха от Здравното министерство. По-рано грипна епидемия бе обявена и в Бургас, Стара Загора и Шумен. Във връзка с динамичната епидемична обстановка и в четирите области се въвеждат определени мерки за овладяване на заболеваемостта. Забраняват се детските и женските консултации, свижданията в болниците, както и провеждането на профилактични имунизации.

Мерките се въвеждат, след като бе отчетено рязко повишение на броя заболели от остри респираторни заболявания и резултатите от изследванията потвърдиха наличие на грипен щам А H1N1. Най-уязвими от вируса са децата и възрастните.

Препоръките тук са ограничаване на социалните контакти и избягване на събирането на много хора в затворени пространства. Болните с висока температура и признаци на грип да не провеждат самолечение, съветват специалисти.
И тази година очакванията са пикът на сезонния грип да бъде отчетен в края на януари. Утре се очаква да бъде обявена грипна епидемия още в Русе и Варна.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design