ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Ректорът на Русенския университет празнува 60-годишен юбилей

Общество
15.08.2018  |  16:14
979
Чл.-кор. проф. Христо Белоев посрещна приятели, колеги и партньори в Канев център

60-ия си рожден ден празнува днес ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. На тържеството в Канев център се събраха, за да го поздравят, над 400 гости – представители на академичната общност в Русе, Министерството на образованието и науката, генералният консул на Руската федерация в Русе, ректори на университети от страната, ръководители на регионални институции и фирми партньори.

 

Чл.кор. проф. Христо Белоев: Не съм  герой от филмов сценарий, просто това съм аз

 

Подаръкът на членовете на ректорското ръководство бе кристален знак като израз на признателност и благодарност към чл.-кор. Белоев, за изключителните му заслуги за развитието на Русенския университет и успешните му мандати.

Поздравления към рожденика отправи кметът Пламен Стоилов, който пожела още повече успехи в работата за благоденствието на Русе и региона и връчи статуетка – умалено копие на Паметника на свободата. Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов също пожела здраве и успехи, както и председателят на Съвета на ректорите – проф. Любен Тотев, който изтъкна ролята на Русенския университет сред висшите училища в България. Заместник областният управител Валентин Колев връчи на чл.-кор. Белоев Плакет на Областния управител.

Сред десетките получени поздравителни адреси бяха тези на Президента Румен Радев, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Министъра на труда и социалната политика – Бисер Петков, Министъра на туризма – Николина Ангелкова, кметове на общини от цяла Северна България, областни управители, ректори на университети, носители на почетната титла „Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет“, посланиците на Казахстан – Темиртай Избастин и Молдова - Штефан Горда.

Изпълнения на трио Сопрано, децата от група „Слънчеви ноти“, хор „Сексагинта приста“ и студентските клубове допринасяха за доброто настроение на гостите.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design