Бряг News Бряг news rss абонамент http://www.briagnews.bg/ bg 26.06.2019 Белене се готви за предстоящия „Фестивал на река Дунав” http://www.briagnews.bg/belene-se-gotvi-za-predstoyashtiya-festival-na-reka-dunav Thursday, June 13, 2019 Общинската управа обяви регламента за участие в кулинарното състезание Международният кулинарен фестивал „Банатски вкусотии” отново събира ценителите на добрата кухня http://www.briagnews.bg/mejdunarodniyat-kulinaren-festival-banatski-vkusotii-otnovo-subir Sunday, June 09, 2019 Целта е да се популяризират и съхранят кулинарните традиции на различните населени места и етноси Пълнен заек/СНИМКИ/ http://www.briagnews.bg/pulnen-zaeksnimki Tuesday, May 28, 2019 Спагети по гергьовски и постна агнешка чорба http://www.briagnews.bg/spageti-po-gergovski-i-postna-agneshka-chorba Thursday, May 02, 2019 Ученици от Общоградското общежитие в Плевен гласят Великденско шоу с Иван Звездев http://www.briagnews.bg/uchenici-ot-obshtogradskoto-obshtejitie-v-pleven-glasyat-velikdensko-shou-s- Tuesday, April 16, 2019 Миди в коприва http://www.briagnews.bg/midi-v-kopriva Tuesday, April 09, 2019 Сити Кулинар - списание за вкусните неща в живота Копривен (ху)мус http://www.briagnews.bg/kopriven-humus Tuesday, April 09, 2019 Сити Кулинар - списание за вкусните неща в живота Свинско бонфиле със сирене http://www.briagnews.bg/svinsko-bonfile-sus-sirene Monday, January 28, 2019 Свинското е от най-предпочитаните продукти в кухнята на любителите на крехкото месо. През зимните месеци ястията със свинско месо са почти задължителни на трапезата, тъй като могат да се приготвят с домашното кисело зеле и са много подходящи за консумация с домашните туршии. Рецептата на шеф Майкъл Джон от Лондон http://www.briagnews.bg/receptata-na-shef-maikul-djon-ot-london Monday, January 21, 2019 Салата "Нисоаз" със сирене халуми Обявиха регламента за кулинарното състезание „Дунавска трапеза“ http://www.briagnews.bg/obyaviha-reglamenta-za-kulinarnoto-sustezanie-dunavska-trapeza Monday, June 11, 2018 Яйца на вода http://www.briagnews.bg/yaica-na-voda Wednesday, May 09, 2018 За Великденската трапеза: Агнешко бутче с мед и бира http://www.briagnews.bg/za-velikdenskata-trapeza-agneshko-butche-s-med-i-bira Monday, April 02, 2018 Продукти: 1 агнешко бутче 1 ч.л. сол пресен джоджен или мента 1 бира 1 с.л. мед Плевен: Първокласници участваха във вкусно състезание „Храниш ли се здравословно?“ http://www.briagnews.bg/pleven-purvoklasnici-uchastvaha-vuv-vkusno-sustezanie-hranish-li-se- Thursday, December 07, 2017 Пикантно сиренце и баничка http://www.briagnews.bg/pikantno-sirence-i-banichka Tuesday, June 06, 2017 Бърза баница с овче сирене и прясно мляко Шаран на фурна с ориз и гъби http://www.briagnews.bg/sharan-na-furna-s-oriz-i-gubi Monday, June 05, 2017 Няма по подходящо попълнение в менюто от рибата, особено след като падна забраната за улова й и може да се намери прясна на пазара. Гозби за селски сборове http://www.briagnews.bg/gozbi-za-selski-sborove Tuesday, April 25, 2017 В много тясна връзка и близост с именните дни са традиционните събори, или както още ги наричат сборове. По традиция събор се прави само лятно време – по народния календар – от Гергьовден до Димитровден, а по социалистическия празничен календар беше от 1 май до 7 ноември. През пости събор не се прави. А също – няма село без събор. Пълнена агнешка плешка http://www.briagnews.bg/pulnena-agneshka-pleshka Tuesday, April 11, 2017 На светия за всички християни празник Великден се чества Възкресението на Божия син Исус Христос. Празникът е подвижен и винаги е в неделния ден на Страстната седмица. Тази година се пада на 16 април като православният и католическият Великден съвпадат. По традиция Възкресение Христово се празнува в продължение на 3 дни, а подготовката за неговото посрещане започва по време на Страстната седмица. След дългите пости на Великден за първи път се хапва месо. По традиция това е агнешко, което обикновено се приготвя на пещ или на фурна. Пролетно меню с коприва и спанак http://www.briagnews.bg/proletno-menyu-s-kopriva-i-spanak Wednesday, March 08, 2017 И отново дойде време да си кажем „Хванахме се за зелено”. След дългата зима с тежки мазни трапези, е наложително да разнообразим менюто си с първите листни зеленчуци. По пазарите можем да намерим спанак и коприва, които стават както за постни ястия, все пак сме във времето на Великите пости, така и за някоя яхнийка с пилешко или агнешко например. Зелениите са подходящи за салати, супи каши, запеканки, мусаки, баници и т. н. Към спанака и копривата ще може да добавим лопуш, лобода, киселец. Всички те пък вървят със зелен лук и чесън. И въобще, за радост на любителите на здравословното хранене, настъпва времето на пролетната зелена кухня. Кога е оправдано да се използва свинска мас? http://www.briagnews.bg/koga-e-opravdano-da-se-izpolzva-svinska-mas Thursday, February 09, 2017 За кои ястия е оправдано да се използва свинска мас? Кафе от гъби – следващата суперхрана? http://www.briagnews.bg/kafe-ot-gubi-sledvashtata-superhrana Thursday, February 09, 2017 Кафе, направено от гъби, се определя от мнозина като следващата суперхрана, съобщава британското издание „Индипендънт“.