ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

Румънски влак с ТИР-ове пристига днес за първи път в Русе

Общество
27.07.2018  |  11:46
2 676
Шофьорите на камиони ще пътуват в кушет-вагони
Товарен влак на румънските железници. Снимка: Архив, CFR Marfa

Натоварен с тежкотоварни автомобили румънски влак ще пристигне за първи път в Русе. Влакът прекосява Румъния и прави връзка между Сучава (Североизточна Румъния) и България. Той отпътува от гара Дорнещ в 00:38 ч. и ще пристигне в Русе в 16:00 ч. Превозът има за цел да елиминира тежкия трафик по шосетата в Румъния, съобщават вестниците "Адевърул" и "Ромъния либера".

 

Товарното подразделение на румънските железници (ЧеФеРе Марфа - CFR Marfa) организира първия превоз RoLa в рамките на програма, финансирана от Администрацията на Фонда за околна среда, по маршрута Дорнещ - Гюргево Север - Русе и обратно, предаде investor.bg, цитирайки  БТА.

 

 

Превозите тип RoLa (комбиниран превоз камион върху влак) ще бъдат осъществявани в пълни влакове с максимум 20 специализирани вагона, които са натоварени с 20 ТИР-а. Превозните средства ще бъдат изпращани от Украйна към България, Гърция или Турция, а по време на транспорта шофьорите им ще пътуват в кушет-вагони.

 

Вестниците посочват, че в Сучава има специална гара за товарене на камиони, които идват от Украйна и пътуват към България, Гърция или Турция. Представители на CFR Marfa казаха, че засега товаренето на камионите се осъществява на гара Дорнещ, но в бъдеще гарата за тази цел ще бъде Сирет, където се прави подготовка в тази насока.

 

На 6 юли Администрацията на Фонда за околна среда съобщи, че е одобрила проекта на подразделението за товарни превози на румънските железници. CFR Marfa притежава 160 специализирани вагона за превоз на ТИР-ове и е единственият железопътен оператор на товари в Румъния, който притежава такива вагони. Преди време компанията е осъществявала такива превози от Австрия до Румъния, припомня "Адевърул".

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design