ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

              
         

   

 

Русе: 250 „дракончета“ влетяха в битката за купата на Футболен клуб „Дунав“ /Снимки/

Лайфстайл
23.04.2016  |  18:42
2 394
Финалът е утре от 10 часа, за около година проектът спечели за футбола над 1 400 момичета и момчета

250 деца от русенските училища, в които се провежда програмата „Дракончета“, се включиха в турнира за купата на Футболен клуб "Дунав". Отборите влязоха в оспорвани "битки" още от 9 часа тази сутрин на игрището с изкуствена настилка на стадиона в квартал "Здравец", финалът ще е утре, 24 април, от 10 часа. Стартът на състезанието дадоха кметът Пламен Стоилов и народният представител Пламен Нунев. На официалното откриване присъстваха още народният представител Свилен Иванов, президентът на футболен клуб „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, Петър Алексиевдиректор на детска футболна школа „Звездичка“Бургас, директорът на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, спортисти, треньори и гости.  

Инициативата е организирана от ДФК "Дракончета" към ФК "Дунав", по кампанията "РусеЕвропейски град на спорта" и в сътрудничество с Община Русе.

За децата са предвидени много награди. Целта на инициативата е да популяризира футболът сред учениците и да направи съпричастни към масовия спорт русенци. Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

За около година проектът "Драконче" на ФК "Дунав" спечели за футбола над 1 400 момичета и момчета, които се готвят под ръководството на специалисти от клуба в детските градини и училищата в Русе.

"Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК "Дунав" да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така "Дракончета" работи изцяло за представителния отбор на Русе, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво", коментира председателят на УС на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов.

Треньорите в "драконската" школа са утвърдени футболисти със сериозен стаж в професионалния футбол и шампиони на България, както и амбициозни млади специалисти, сред които като Драгомир Григоров, Емил Иванов, Мариян Тодоров, Мартин Цирков, Вихрен Узунов, Мартин Друмев, Николай Дойнов, Огнян Цветанов и др.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати
© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design